Avancerad sökning
Tillbaka
Nyheter | 2014-09-10 08.20

Apples event imponerade trots få överraskningar

Väntan har varit lång och förväntningarna höga inför presentationen av Apples nya flaggskepp iPhone 6.  Många rykten har spridits och bilder på Apples senaste smartphone har cirkulerat länge på nätet. Så vad tycker vi egentligen, nu när vi äntligen fått se den? Eller dem, kanske vi ska säga eftersom det faktiskt släpps två varianter av iPhone 6!

 

Apple iPhone 6 släpps i två olika skärmstorlekar; iPhone 6 på 4,7 tum samt iPhone 6 Plus på 5,5 tum. Det betyder alltså att även Apple nu gett vika för trenden med allt större skärmar - något som konkurrenter som Sony och Samsung gjort sig kända för långt tidigare. Med nya modellen iPhone 6 utlovas ännu snabbare prestanda. A8-processorn ska vara hela 50 gånger snabbare än A7. Lagringsutrymme kommer att erbjudas i storlekarna 16, 64 och 128 gigabyte.

Vi gillar extra mycket att man gjort båda modellerna något tunnare än föregångaren, vilket gör mobilen mer smidig och lätthanterlig. Mobilen är också laddad med ännu en nyhet; ett nytt betalsystem, som man döpt till Apple Pay. Med detta lovar Apple's vd Tim Cook enkel betalning i butik med ett blipp, tack vare inbyggt säkerhetschip och fingeravtryckläsare.

Givetvis ser vi fram emot att kunna erbjuda förhandsbeställning på båda modellerna inom kort, så håll utkik på hemsidan så du inte missar när det är dags!

Förutom nyheterna iPhone 6 och Apple Pay,  presenterades även Apples första smart watch på eventet. Apple Watch är något helt nytt för företaget, som nu alltså också gör entré på marknaden för smarta klockor. Apple Watch är ett elektroniskt armbandsur och minidator på handleden som ska agera hälso- och fitnessvän för bäraren. Inte ett nytt koncept för den hälsomedvetna, men otroligt snygg design, tycker vi. 

 

Läs fler blogginlägg