Avancerad sökning
Tillbaka
Nyheter | 2015-09-10 11.55

Nyheter från Apple Event 2015

Det senaste från Apples event 2015 presenterades igår den 9 september på Bill Graham Civic Auditorium i San Francisco

Tusentals åskådare var med spänning på plats och givetvis följde vi eventet med spänning framför datorn här hemma i Sverige. Här följer vår summering av de tre produkter vi anser huvudattraktionerna på eventet; 2 nya Iphones, en ny Ipad med praktiska tillbehör och nästa Apple tv

Nyheter Apple Event 2015

Apple iPhone 6s & iPhone 6s Plus
"The only thing that's changed is everything."
Mobiltelefon

De starka efterföljarna till Iphone 6 och Iphone 6S lanseras nu som Iphone 6S och Iphone 6S Plus. Här har vi faktorerna som gör dem till de mest avancerade och smarta telefonerna i hela världen, enligt Apples vd Tim Cook: Ännu snabbare processor, ännu bättre kamera som erbjuder stöd för både 4K-video och Live Photos, 3d Touch, andra generationens Touch ID, Apple A9 och ännu snabbare uppkoppling än tidigare.


Apple iPad Pro
"Thin. Light. Epic."
Surfplatta

Denna större, dubbelt så snabba men lika lätta Ipad kallas för Ipad Pro. Skärmens storlek är 12,9 tum och den har ett uppgraderat ”touch-system” avsett för professionell användning, t.ex i medicinskt syfte. Ipad Pro ger ett stort intryck och kan spara på strömförbrukningen genom att anpassa upplösningen automatiskt.
Apple Pencil och Smart Keyboard presenterades som smarta tillbehör till nya Ipad Pro. Pennan ritar man med precis som vanligt och känner av position, lutning och tryck. Tangentbordet är en kombination av skyddsfodral och tangentbord. Man fäster det smidigt med hjälp av magneter på Ipad Pro.


Apple TV
"The future of television."
TV

Kanske var detta den hetaste nyheten som det pratats om på förhand och som man tror kan bli en riktigt stark konkurrent till kabel-tv-leverantörerna. Med en uppdaterad version så att menyerna är lättare att navigera och den nya fjärrkontrollen kan användas med röststyrning, presenterade Tim Cook denna tv som televisionens framtid. Med hjälp av röststyrningen blir det lättare att hitta enskilda avsnitt av tv-serier, hoppa fram och tillbaka i filmen och filtrera sökningar. Nya Apple tv ger t.ex möjlighet för den sportintresserade att se två matcher samtidigt, få fram livestatistik och följa resultat i pågående matcher.


Vill du läsa mer om våra spekulationer före eventet hittar du vårt blogginlägg här!

Läs fler blogginlägg