Avancerad sökning
Tillbaka
Nyheter | 2011-02-15 12.49

Nokia + Microsoft = Sant

Trots nyheten om ett partnerskap mellan Nokia och Microsoft, verkade marknaden dock inte så imponerad av partnerskapet och Nokias aktie föll kraftigt.

Jag, däremot, är lite mer optimistisk. Som enormt teknikintresserad har jag många gånger känt och klämt på olika modeller av Nokia. Men det har alltid fallit på operativsystemet som jag har uppfattat som ”o-kognitivt”, omständigt och oftast väldigt segt. Hårdvarumässigt har de dock alltid lyckats väldigt bra med ett eget formspråk som har tilltalat en stor massa.

Microsoft har traditionellt sätt varit ett företag som, enligt min högst personliga åsikt, även de misslyckats med mjukvaran och användarupplevelsen. Dock har jag nu, efter några veckor med en Windows Phone 7 telefon, ändrat uppfattning. Microsoft har faktiskt lyckats väldigt bra den här gången. För en gång skull har man haft en ”normalanvändare” som utgångspunkt och inte någon som tycker det är kul att spendera timmar för att få saker att fungera. Med Windows Phone 7 har de skalat bort allt onödigt och visar bara relevant information. Dessutom har de skapat en upplevelse av det hela. Helt plötsligt har Microsoft släppt en produkt som är enkel att komma igång med och rolig att använda!

Denna upplevelse tillsammans med Nokias design och hårdvara tror jag kan vara en lyckad kombination. Förhoppningsvis kan även Nokia skynda på sina iterations-runder och med lite tur kanske man kan få känna och klämma på en Nokia Windows Phone 7 telefon redan innan året är slut. Tänk vilken julklapp det hade varit!

För er som vill veta lite mer om vad som händer på denna punkt kan jag rekommendera ett antal intervjuer och filmer på youtube. Följ denna länk och klicka sedan runt själv.

Ps: Jag kan även passa på att rekommendera ett brev från Nokias CEO till deras anställda. Det rör just utvecklingstiden inom Nokia samt lite blickar framåt. Brevet finns att läsa i sin helhet här:
http://timesofindia.indiatimes.com/tech/news/telecom/Nokia-CEOs-letter-to-employees/articleshow/7459579.cms

Läs fler blogginlägg