Avancerad sökning
Tillbaka
Nyheter | 2016-03-03 09.20

Ny Kundservicechef för Phonera

Idag välkomnar vi Caroline Friberg som ny Kundservicechef för Phonera. Caroline kommer senast från motsvarande tjänst på Eden Springs. I samband med detta tillträder Phoneras tidigare Kundservicechef Camilla Moberg en ny tjänst på Phonera som CX-chef.

”Vi arbetar hårt för att se vår vision om de nöjdaste företagskunderna bli verklighet. En stor del i detta är ett nytt team som arbetar dedikerat med att förbättra kundupplevelsen samt en ny Kundservicechef som kommer in med nya krafter för att fortsätta utveckla supporten av våra företagskunder", säger Tobias Lennér, VD Phonera.

”Att börja arbeta tillsammans med Phoneras Kundserviceteam kommer att bli fantastiskt spännande. Min ambition är att fortsätta utveckla kundsupporten genom tydliga målsättningar och höga förväntningar, men tack vare min erfarenhet utanför branschen så kommer jag inte vara rädd för att tänka nytt. Jag ser fram emot att arbeta med Phoneras team där alla verkar genuint passionerade kring att bidra till långsiktiga starka kundrelationer", säger Caroline Friberg.

Läs hela nyheten på vår pressida på Mynewsdesk.


Om Phonera Phonera Företag AB erbjuder svenska företag moderna och prisvärda kommunikationstjänster och produkter inom telefoni, bredband och växellösningar. Phonera grundades år 2000 och är en del av Com Hem-koncernen som är noterad på NASDAQ OMX Stockholm. Mer information finns på www.phonera.se

Läs fler blogginlägg