Avancerad sökning
Tillbaka
Nyheter | 2012-11-16 10.32

Nu är Phonera-huset klart

Efter en ganska lång byggtid, bl.a. beroende på mycket regn och oväder, är huset som Phonera bekostat i Skandinaviska Barnmissionens barnby klart. Alla husen kommer att få namn efter en blomma och Phonera-huset blir ”The Rose House”.

Huset är byggt på en liten platå med mango och andra exotiska träd runt omkring. Det är ett enplanshus på ca 100 m2 som innehåller tre sovrum, ett allrum och ett öppet kök. I enlighet med den Filippinska traditionen finns också ett grovkök där all mat kommer att tillagas strax utanför husknuten. I början av november inspekterades huset av både mammor och barn som nu bor i barnbyn. Under några veckor framöver kommer allt ställas i ordning för att kunna ta emot de första barnen. Redan nu är det flera barn ”på gång”.

I en stad som Manilla där villkoren ofta är mycket tuffa är det barnen som kommer i kläm. Men det är just här på Filippinerna som Barnmissionen vill hjälpa föräldralösa och övergivna barn till en framtid som de annars inte skulle haft en chans att uppnå. Med Phoneras och din hjälp kan vi hjälp nå ut till dessa barn. Tack Phonera för er insats!

Läs fler blogginlägg