Avancerad sökning
Tillbaka
Produkter och tjänster | 2014-07-30 11.17

Smarta band och klockor för en aktiv livsstil

Smartwatch från Sony

Smartwatches och smartband är armband som registrerar aktiviteter och presenterar resultatet direkt i din smartphone. Flera stora telefontillverkare har hoppat på smartband tåget. Bland de största aktörerna idag är Samsung och Sony de mest populära på den svenska marknaden. Både Samsung och Sony erbjuder fitnessband (Sony kallar sina Smartband) och smartwatches i olika prisklasser, färger och former. 

Alla olika modeller har kommer med appar och här kan det vara bra att innan köp kontrollera så att ens enhet ( Iphone, Android eller Windows-phone) har en app för den modell man är intresserad för det är inte självskrivet att alla plattformar stöds.

Utöver dessa finns även redan etablerade smartband tillverkare som exempelvis Fitbit med sin storsäljare Flex, Jawbone med sin up24 och Nike+ med sin Fuelband.

Pris för samtliga utav dessa ligger från 800 kr upp till strax över 2000 kr med olika funktioner och i mångt och mycket är det en fråga om tycke och smak. Phonera erbjuder klockor och fitnessband från Sony, Samsung och Garmin.  

I apparna som smartbanden kommer med återfinns, med viss variation, bland annat dessa funktioner:
- Stegräknare med diagram som visar dagens prestation såväl som hela veckans/månadens
- Sömnkvalité och en sömnloggbok

Smartband är ingen nödvändighet men kan vara ett roligt sätt att sporra en mer aktiv livsstil. Detta i kombination med att mer och mer funktioner från smartphones flyttar in i banden gör att användningsområdena ökar. 

Se vårt kompletta sortiment av smartwatches och fitnessband >>

Fitnessband från Samsung

Läs fler blogginlägg