Din kundvagn är tom
Avancerad sökning
Mobil utomlands

Roaming

Smarta datapaket när du befinner dig i utlandet

Reser du mycket i tjänsten är det viktigt att ha ett bra abonnemang och datapaket som hjälper dig att hålla koll på kostnaderna när du befinner dig utomlands.

Här finner du priser och information för hur du aktiverar vårt kostnadseffektiva datapaket för utlandet. Behöver du hjälp med något, lämna dina kontaktuppgifter så ringer vi upp dig:

Mobiltelefoni inom EU

Roaming - när du använder mobilen utomlands

Vad innebär egentligen roaming? Vi reder ut begreppet.

Roaming är när du använder mobilen utomlands för att ringa eller ta emot samtal, skicka sms och surfa. Historiskt har kostnaderna för roaming varit höga, men tack vare EU har priserna åtminstone reglerats något inom Europa.

I mobilens inställningar kan du slå av och på roaming för att förhindra att du automatiskt använder data vid utlandsvistelser. Med alla de funktioner som en mobiltelefon idag tillhandahåller, är det lätt att glömma att du kanske har mail och kalender inställda på push. Push betyder betyder - om roaming är påslagen - att din mobiltelefon kommer fortsätta hämta information via mobildata oavsett i vilket land du är i. Slår du av roamingen så väljer du aktivt varje gång du vill använda data utomlands. Det är enkelt och en smart säkerhetsfunktion för att ha koll på kostnaderna i utlandet.

Dataspärr utland

Datapaket Utland - Aktivera "Dygnspass"

Nu kan du surfa tryggt när du reser utomlands utan några överraskningar på din faktura.

Datapaket Utland innebär att du betalar ett fast pris per dygn för att surfa när du befinnner dig utomlands. När tjänsten är aktiverad betalar du inte längre per MB som du förbrukar, istället debiteras ett fast pris per dygn när du börjar surfa. Beroende på vilket land du befinner dig i varierar pris och mängden surf du kan förbruka.

Så här aktiverar/stänger du av tjänsten:
Du kan aktivera tjänsten Dygnspass genom att skicka ett SMS till 71 750 med texten SURFPASS PÅ
Önskar du stänga av tjäbsten skickar du ett SMS till 71 750 med texten SURFPASS AV

Dataspärr utland

Priser och information

Här har vi samlat mer information om tjänsten Datapaket Utland, som kan vara bra för dig att känna till. Du kan ladda ner våra prislista för att få information om samtliga priser till och från utlandet. Vill du läsa mer om mobiltelefoni i utlandet, finns det mer information i Snabbguiden som kom tillsammans med ditt SIM-kort. Har du tappat bort din Snabbguide, hittar du en digital version här under.


  • Vid förbrukning över 500 MB/dygn sänks hastigheten till 48 kbit/s
  • Varje dygn 00:00 svensk tid återställs din surfpott och du surfar i full hastighet igen
  • Reser du mellan två zoner samma dygn och surfar i båda kommer du bli debiterad för båda zoner du surfat i.

Ladda ner dokument:
Prislista Mobiltelefoni till utlandet
Prislista Mobiltelefoni i utlandet (roaming)
Snabbguide Mobiltelefoni.