Avancerad sökning
Mobil utomlands

Mobiltelefoni
i utlandet

På denna sida hittar du all information du behöver när du ska resa utomlands. Vi har samlat information kring den senaste om EU roaming, hur du beställer våra förmånliga datapaket i utlandet samt hur du ändrar dina dataspärrar och andra nyttiga tips.

Roaming - när du använder mobilen utomlands

Vad innebär egentligen roaming? Vi reder ut begreppet.

Roaming är när du använder mobilen utomlands för att ringa eller ta emot samtal, skicka sms och surfa.

I mobilens inställningar kan du slå av och på roaming för att förhindra att du automatiskt använder data vid utlandsvistelser. Med alla de funktioner som en mobiltelefon idag tillhandahåller, är det lätt att glömma att du kanske har mail och kalender inställda på push. Push betyder - att om roaming är påslagen – fortsätter din mobiltelefon att hämta information via mobildata oavsett i vilket land du är i. Slår du av roamingen så väljer du aktivt varje gång du vill använda data utomlands. Det är enkelt och en smart säkerhetsfunktion för att ha koll på kostnaderna i utlandet.

Ladda ner dokument:
Prislista Mobiltelefoni i utlandet
Prislista Mobiltelefoni till utlandet
Prislista Rörlig
Prislista Fastpris (tecknat innan 2017)
Prislista Fastpris (tecknat efter 2017)
Prislista Smart (tecknat innan 2017)
Prislista Smart (tecknat efter 2017)
Prislista Dygnspass
Prislista Enkel

Dataspärr utland

Dygnspass - ett prisvärt datapaket i utlandet

Nu kan du surfa tryggt när du reser utomlands utan några överraskningar på din faktura.

Datapaket Utland innebär att du betalar ett fast pris per dygn för att surfa när du befinner dig utanför EU. När tjänsten är aktiverad betalar du inte längre per Mb som du förbrukar, istället debiteras ett fast pris per dygn när du börjar surfa. Beroende på vilket land du befinner dig i varierar pris och mängden surf du kan förbruka. När du förbrukat dygnets pott kommer din hastighet att sänkas, men du betalar inget mer för datatrafik det dygnet även om du fortsätter att surfa.


Så här aktiverar/stänger du av tjänsten:

Aktivera Dygnspass genom att skicka ett SMS till 71 750 med texten DYGNSPASS PÅ

Stäng av tjänsten genom att skicka ett SMS till 71 750 med texten DYGNSPASS AV


För mer information om Dygnspass se prislistan för Dygnspass.

Dataspärr utland

Dataspärr vid utlandsresa

För att du ska känna dig trygg när du surfar utomlands så ligger det en roamingspärr för data som standard på ditt abonnemang. När du surfat för 500 kr spärras datatrafiken. Vi skickar även ut en varning när du uppnått 80% av beloppet.

Har du blivit spärrad och önskar fortsätta surfa kan du höja din roamingspärr via SMS eller kontakta vår kundservice.


Välj mellan dessa nivåer på dataspärr:

500 kr/mån (standard)

1 000 kr/mån

2 000 kr/mån

4 000 kr/mån

8 000 kr/mån


Dataspärr utland

FAQ - Bra att veta

Nej, dygnpass fungerar endast utanför EU

Du kommer fortfarande att surfa i normal hastighet men du betalar per förbrukad MB enligt din ordinarie prislista. Vi har även kvar den vanliga spärren på 500 SEK så du slipper obehagliga överraskningar när du kommer hem.

EU: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Polen ,Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.
EES: Island, Liechtenstein och Norge

Nej, för att förhindra missbruk har EU infört en begränsning som innebär att om du vistas mer än 50% utanför Sverige och förbrukar mer än 50% av din totalförbrukning på en specifik tjänst (Samtal, SMS, MMS, Mobildata) utanför Sverige över en 4 månaders period, så kommer en varning skickas ut och debitering ske retroaktivt på den tjänsten som missbrukats.

Samtal: 29 öre/min

SMS: 9 öre/st

MMS: 7 öre/st

Mobildata: 7 öre/Mb

För samtal är det första intervallet på 30 sekunder, alltså om du ringt i 15 sekunder kommer du debiteras för 30 sekunder. Efter 30 sekunder debiteras du per sekund. Om du alltså ringt 36 sekunder kommer du då debiteras för 36 sekunder.
Mobildata debiteras per kilobyte
MMS & SMS debiteras per styck.

Ja, debiteringen kvarstår enligt Roamingprislistan

Om du slagit av Dataroaming eller denna spärrad går det inte att skicka MMS eftersom tjänsten använder mobildata.

Dataspärren nollställs den 1a varje månad. Dock kvarstår nivån du valt på spärren. Det kan vara bra att i förväg höja din kreditspärr om du vet att du kommer förbruka mycket data. Det kan nämligen ta upp till en timme att aktivera tjänsten igen.