Din kundvagn är tom
Avancerad sökning
Mobil utomlands

Mobiltelefoni
i utlandet

För att kunna surfa utomlands behöver du vanligtvis slå på data-roaming i din telefon. Detta gör du under inställningar. Vidare information hittar du i mobiltelefonens manual.

Dataspärr utland

Dygnspass - ett prisvärt datapaket i utlandet

Nu kan du surfa tryggt när du reser utomlands utan några överraskningar på din faktura. Datapaketet Dygnspass innebär att du betalar ett fast pris per dygn för att surfa när du befinner dig utomlands. När tjänsten är aktiverad betalar du inte längre per MB som du förbrukar, istället debiteras du ett fast pris per dygn för datatrafik. Beroende på vilket land du befinner dig i varierar pris och datamängd. När du förbrukat dygnets pott kommer din hastighet att sänkas, men du betalar inget mer för datatrafik det dygnet även om du fortsätter att surfa.

Aktivera Dygnspass genom att skicka ett SMS till 71 750 med texten DYGNSPASS PÅ

Stäng av tjänsten genom att skicka ett SMS till 71 750 med texten DYGNSPASS AV


För mer information om Dygnspass, samt prislistor för mobiltelefoni i och till utlandet, se våra aktuella prislistor för mobiltelefoni.

Mobiltelefoni inom EU

Sänkta mobilpriser inom EU

Den 30 april 2016 sänktes mobilpriserna på roaming inom EU med upp till 74 %, beroende på vilken prislista du har.

De nya priserna innebär att du som kund betalar samma pris per minut/SMS/MB som i Sverige + ett roamingpåslag. Har du fasta paket för samtal eller data dras alltså förbrukningen från din pott samt att du betalar det extra roamingpåslaget. Har du rörliga priser gäller det rörliga priset + roamingpåslaget, däremot kan det aldrig bli dyrare än ditt tidigare pris för roaming inom EU.


Roamingpåslaget inom EU är:

0,46 kr/minut för samtal

0,46 kr/MB för data

0,18 kr/SMS

0,10 kr/min för att ta emot samtal


Dataspärr utland

Dataspärr vid utlandsresa

För att du ska känna dig trygg när du surfar utomlands så ligger det en roamingspärr för data som standard på ditt abonnemang. När du surfat för 500 kr spärras datatrafiken. Vi skickar även ut en varning när du uppnått 80% av beloppet.

Har du blivit spärrad och önskar fortsätta surfa kan du höja din roamingspärr via SMS eller kontakta vår kundservice.


Välj mellan dessa nivåer på dataspärr:

500 kr/mån (standard)

1 000 kr/mån

2 000 kr/mån

4 000 kr/mån

8 000 kr/mån


Dataspärr utland

Bra att veta

Här har vi samlat ytterligare information om nyttjandet av mobila tjänster i utlandet, som kan vara bra för dig att känna till vid resor utomlands.


  • MMS fungerar inte om du blivit spärrad då tjänsten använder data.
  • Kreditspärren nollställs den 1a varje månad. Dock kvarstår nivån du valt på spärren.
  • Det kan vara bra att i förväg höja din kreditspärr om du vet att du kommer förbruka mycket data. Det kan nämligen ta upp till en timme att aktivera tjänsten igen.
  • Om du höjer din kreditspärr kvarstår din nuvarande förbrukning. T ex. om du har förbrukat 500 kr och höjer din spärr till 1 000 kr, så kommer du ha kvar 500 kr att surfa för.
  • Viss fördröjning på spärrar i länder utanför EU kan uppstå. Håll därför lite extra koll på din dataförbrukning.

Läs mer om dataspärr för mobil surf och dataförbrukning.